Strada Padina nr. 2, Brașov

0745 702 450

clinica@lozandent.ro

Endodonție

Una din cele mai frecvente afecțiuni ale dinților este caria dentară, care dacă nu este tratată la timp se mărește și ajunge în vecinătatea camerei pulpare (a nervului). Odată cu afectarea acesteia în spațiul endodontic (canalele radiculare) se pot coloniza bacterii. Prin tratamentul endodontic se prepară, curăță și obtureaza (sigilează) canale radiculare. În terapia endodontică, metodele de lucru au evoluat foarte mult, permițând tratarea unor dinți care erau considerați irecuperabili și urmau sa fie extrași. În lipsa unui tratament radicular corect, se ajunge inevitabil la extracție.

Succesul în terapia endodontică este condiționată de practicarea tehnicilor moderne de preparație și obturație a canalelor radiculare. În urma unui tratament de canal corect efectuat, viața dintelui pe arcada dentară se prelungește. Evitați astfel în viitor extracția acestuia, iar apoi implantul dentar. Un tratament de calitate este dealtfel și mult mai ieftin decât un implant dentar.

În funcție de dificultate, un tratament poate dura între 45 minute și 2 ore. Intervenția are loc sub anestezie, deci este complet nedureroasă. După intervenție dintele are o sensibilitate ușoară care dispare în maximum 3 zile. Tehnicile de prepare și obturare a canalelor dentare au avansat, ducând la obținerea unor rezultate de vindecare ce nu puteau fi imaginate cu câțiva ani în urmă. Dacă în urma consultației, medicul stomatolog hotârăște că aveți nevoie de un tratament de canal, înseamnă că dintele dumneavoastră poate fi încă salvat.

Avantajele folosirii microscopului dentar în tratamentele endodontice

CLINICĂ MODERNĂ ȘI PERFORMANTĂ

La noi beneficiați de tehnici moderne de imagistică, diagnostic și tratament dentar.​

MEDICI CU EXPERIENȚĂ

Vă punem la dispoziție medici cu experiență, într-o continuă evoluție profesională.​

Servicii de Endodonție

CÂȘTIGĂ ZÂMBETUL SUCCESULUI

Te invităm să ne treci pragul “casei” și să ne încredințezi sănătatea zâmbetului tău! Facem minuni!

Scroll to Top
Call Now Button