Gustarile matinale - un pericol pentru dinti? - Lozan Dent
Coffee croissant on old wooden table background

Gustarile matinale – un pericol pentru dinti?

Fiind mereu pe fuga, uneori sarim peste micul dejun si recurgem la produse de patiserie, covrigi, gogosi si cafea in drum spre birou.

Aceste obiceiuri, scenarii nu fac altceva decat sa prelungesca timpul tau petrecut pe scaunul medicului tau dentist, lucru studiat si de Academia Generala de Stomatologie (AGD – Academy General Dentistry), o organizatie de stomatologie dedicata educatiei dentare permanente.

De unde vine pericolul pentru dintii nostri?

Zaharul din gogosi a fost identificat ca un factor de risc pentru inflamarea gingiilor si aparitia cariilor. Academia Generala de Stomatologie a demonstrat faptul ca zaharurile din gustarile din fulgi de ovaz reprezinta doar o cincime din zaharurile dintr-o gogoasa simpla.

Zaharul din cafeaua de dimineata are efecte directe in producerea unei cantitati consistente de bacterii care vor determina aparitia cariilor. Teina din cafea “graveaza” in santurile smaltului dintilor, producand o suprafata poroasa si decolorata.
Ce putem face pentru a reduce “baia” de zahar pe care dintii o primesc in fiecare dimineata in urma combinarii acestui mic dejun?

Chiar daca iti face placere sa zabovesti la cafeaua de dimineata, e indicat sa reduci timpul de consum al cafelei, pentru ca astfel se minimalizeaza riscul aparitiei cariilor.

”Cand mananci mai repede gogoasa reduci timpul de expunere la atacul zaharurilor. De asemenea, e important sa reduci cantitatea de frisca sau de zahar din cafeaua ta. Incearca un fruct sau o alta gustare substitut de dimineata.” ne sfatuieste Dr. Bussman.

Call Now Button
Send message via your Messenger App
Scroll to Top